Door anderen word ik magna magiër genoemd ofwel ik ben iemand die de kracht en vaardigheden heeft om iets in beweging te zetten en te realiseren. Wanneer ik een taak op me neem dan ben ik bereid hier diep in door te dringen. Mijn expertise richt zich op cultuur en gedrag in organisaties & (corporate) governance. Ik kijk graag vanuit verschillende perspectieven naar problemen en situaties. Bij mijn opdrachtgevers sta ik bekend als iemand die problemen overwint en zorgt dat uitdagingen tot een succesvol einde gebracht worden. Mijn adviesstijl kenmerkt zich het beste als dienend en verbindend: ik zet anderen in hun kracht om zo samen goed te presteren.

 

Na het afronden van mijn masteropleiding Cultuur, Organisatie & Management ben ik gestart bij een onderzoeksafdeling in het hoger onderwijs. Op de onderzoeksafdeling breidde ik mijn werkervaring uit. Ik begon als projectsecretaris, vervolgens maakte ik de stap naar beleidsmedewerker (Onderzoek, Internationalisering en Masterprogramma’s), gaf leiding aan het bedrijfsbureau en voegde me bij het managementteam. Later werd ik kennismakelaar en (subsidie) projectadviseur.

Ik combineerde deze banen met parttime posities in onderzoek op het gebied van corporate governance en in het lesgeven over corporate governance en kwalitatieve onderzoeksmethodologie.

In juni 2016 ben ik gepromoveerd op het promotieonderzoek getiteld Tensions in the Boardroom. A cultural perspective on Corporate Governance in the Dutch Financial Sector. Ik ben zoals Joris Luyendijk de financiële sector ingedoken. Gedurende vier jaar heb ik actoren in en rondom de bestuurskamer van banken en pensioenfondsen op de voet gevolgd. Mijn advies aan bestuurders en toezichthouders is dat ze zich meer moeten gaan richten op de weg dan op het resultaat. Dit betekent niet eindeloos discussiëren en polderen maar juist spanningsvelden ter discussie durven stellen. De juiste mensen op het juiste moment en op de juiste manier betrekken bij keuzes en beslissingen levert kwaliteit van de besluitvorming, tijdswinst en betrokkenheid van mensen op, maar zal tevens de cultuur van corporate governance van binnenuit veranderen. Wil je meer weten over mijn promotieonderzoek naar de spanningsvelden binnen corporate governance klik dan hier.

Ik werk tevens als docent corporate governance bij Bestuursacademie Nederland, Marcus Verbeek Praehep en NCOI opleidingen. Ook begeleid ik masterscripties op onderwerpen als change management, cultuurverandering en corporate governance bij de afdeling organisatiewetenschappen van de Vrije Universiteit. Ik woon samen met mijn man en twee dochters in Amstelveen. De naam Senvy Consulting is vernoemd naar onze twee lieve dochters Evy en Senna maar verwijst ook naar een combinatie van de woorden sensitiviteit en energie.